Ռուզաննա Ծատուրյան

Ռուզաննա Ծատուրյան-ի նկարը

Ռուզաննա Ծատուրյան

Ռուզաննա Ծատուրյան-ի նկարը
Գիտական աստիճան: 
մագիստրոս
Պաշտոն: 
Գիտաշխատող
Մասնագիտություն: 
ազգաբան
Աշխատում է ՀԱԻ-ում սկսած: 
2007
Հետազոտությունների ոլորտները: 
ոչ նյութական մշակութային ժառանգություն
ուտեստի ազգագրություն
ինքնություն
Գիտական հրապարակումները: 

Բաժիններ գրքերում, մենագրություններ
1. Ruzanna Tsaturyan. 2015. The tastes and smells of Armenianness. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, & R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 142-172). Yerevan: Gitutyun.
2. Mkhitar Gabrielyan; Ruzanna Tsaturyan. (2015). From above to below: how the texts of ‘’Armenianness’’ are generated. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 66-80). Yerevan: Gitutyun.
3. Mkhitar Gabrielyan; Ruzanna Tsaturyan. (2015). The soviet history of daily nationalism and ethnicity in Armenia. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 51-66). Yerevan: Gitutyun.

Բաժիններ գրքերում, մենագրություններ
1. Ruzanna Tsaturyan. 2015. The tastes and smells of Armenianness. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, & R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 142-172). Yerevan: Gitutyun.
2. Mkhitar Gabrielyan; Ruzanna Tsaturyan. (2015). From above to below: how the texts of ‘’Armenianness’’ are generated. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 66-80). Yerevan: Gitutyun.
3. Mkhitar Gabrielyan; Ruzanna Tsaturyan. (2015). The soviet history of daily nationalism and ethnicity in Armenia. In M. Gabrielyan, H. Melqumyan, S. Mkrtchyan, R. Tsaturyan, Armenianness every day: from above to below (pp. 51-66). Yerevan: Gitutyun.
4. Ռ. Ծատուրյան 2011 Հայոց ավանդական տոնական ուտեստը (մենագրություն) 100 էջ

Հոդվածներ, հրապարակումներ
5. Р. Цатурян 2017 Девочки – послушные и плаксивые, мальчики – дерзкие и шаловливые//Аналитикон, Февраль 2017.  http://theanalyticon.com/?p=8810&lang=ru 
6. Р. Цатурян 2017 Официальная гастрономия: изобилие и история на страницах «Армянской кулинарии», сс.169-175//Конструируя «советское»? Политическое сознание, повседневные практики, новые идентичности: материалы одиннадцатой международной конференции студентов и аспирантов. -СПб.: Издательство Европейского университета в Санкт Петербурге, 2017. -200с.
Հոդվածներ, հրապարակումներ
5. Р. Цатурян 2017 Девочки – послушные и плаксивые, мальчики – дерзкие и шаловливые//Аналитикон, Февраль 2017.  http://theanalyticon.com/?p=8810&lang=ru 
6. Р. Цатурян 2017 Официальная гастрономия: изобилие и история на страницах «Армянской кулинарии», сс.169-175//Конструируя «советское»? Политическое сознание, повседневные практики, новые идентичности: материалы одиннадцатой международной конференции студентов и аспирантов. -СПб.: Издательство Европейского университета в Санкт Петербурге, 2017. -200с.
7. Р. Цатурян 2017 Завернуть в виноградные листья или заполнять? Кавказская борьба за национальную кухню// https://www.opendemocracy.net/od-russia/ruzanna-tsaturyan/kulinarnaya-vo...     
8. Մ. Գաբրիելյան, Ռ. Ծատուրյան, 2016, «Կանանց սոցիալ-տնտեսական հզորացում Հայաստանում» ծրագրի արագ գնահատում, CISP, EU, AYWA, էջ 35-112
9. Цатурян Р. 2015 Кочующие ‘’Мы’’: пища в  посылках для мигрантов из Армении . Диаспоры 1-2, сс113-136
10. Ռ. Ծատուրյան 2015. Կանայք հայաստանյան քաղաքականությունում և քաղաքական տեքստերում: Կանանց շարժման դրսևորումները Հայաստանում XIX  դարի վերջից մինչև XXI դար, Կանանց ռեսուրս կենտրոն, Հայնրիխ Բյոլլ Հիմնադրամ Հարավային Կովկաս, Երևան, Զարտպրինտ, էջ 75-93
11. Ruzanna Tsaturyan, Artak Khachatryan 2015. Labour migration and the family. Editor in chief Julia Kushnereva, Crossroad of cultures,  The countries of the Black-sea region and socio-political developments in the 19th and 20th centuries, bu support of EU and European Assosiation of History educators. Teaching module for teachers- Pp. 132-136, Teaching module for students-346-354 http://euroclio.eu/publication/crossroad-of-cultures/
12. Ռ. Ծատուրյան  2014 Ճամփորդող ինքնություն. Ուտեստը ուղեբեռներում , Հաբիթուս1. Մարդաբանական և ազգագրական հետազոտություններ էջ 20-30
13. R. Tsaturyan, Lavash: the preparation, meaning and appearance of traditional Armenian bread as an expression of culture, Ministry of Culture, Antares, Yerevan, 2014, 28 pages
14. Ռ. Ծատուրյան 2012 Հայոց ավանդական ուտեստի համակարգը, Հայաստան Հանրագիտարան էջ  792-798
15. Ruzanna Tsaturyan, Satenik Mkrtchyan 2006. Socio-Cultural Aspects of Iranian-Armenian Youth Repatriation to the Republic of Armenia),  Armenian Journal of Public Policy, Special issue, pp. 77-85 http://www.aiprg.net/UserFiles/File/journal/special_issue_2006/sm_rt-7.p...
16. Ռ. Ծատուրյան, 2014, Վերծանելով կնոջը արդի հայաստանյան քաղաքական դիսկուրսում, հանրային քաղաքականության հետազոտություն, 34 էջ. http://goo.gl/XEUfUe 
17. Ռ. Ծատուրյան ,2012, Գենդերային դերերի մասին պատկերացումները մանկավարժների և ուսանողների միջավայրում, քաղաքականության վերլուծություն  http://www.osf.am/wp-content/uploads/2014/01/Policy_paper_Ruzanna_Tsatur...
18. Ռ. Ծատուրյան, 2011 Գենդերային դերերի ներկայացվածությունը ՀՀ տարրական դպրոցի դասագրքերում, քաղաքականության վերլուծություն http://www.osf.am/wpcontent/uploads/2014/01/Gender_roles_in_primary_scho...
19. S. Mkrtchyan, R. Tsaturyan 2008. School management reforms in Armenia: New reality, former beliefs https://www.academia.edu/3410373/School_Management_Reforms_in_Armenia_Ne...

Գիտաժողովների նյութեր
20. Ռ. Ծատուրյան 2010 Ամոթն ու հեղինակությունը ժամանակակից ամանորյա ուտեստում, Հայ ժողովրդական մշակույթ XV, Ավանդույթն ու նորույթը հայկական մշակությում գիտաժողովի նյութեր 
21. Цатурян Р.  Символика армянской традиционной праздничной пищи. Археология, этнография, фольклористика Кавказа», сборник кратких содержаний докладов, отв. ред. Гамбашидзе Г.,   Тбилиси, изд-во « Меридиани, 2011. с. 574-776, ISSN 2233-3371
22. Ռ. Ծատուրյան 2010 Հայոց ավանդական տոները. Կրոնական և ժամանակակից զարգացման միտումները, Կրոնական մարտահրավերները և Հայաստանը 21-րդ դարում գիտաժողովի նյութեր
23. Ռ. Ծատուրյան 2010 Շիրակի տոնական ուտեստը, Շիրակի պատմական և մշակութային ժառանգությունը 8-րդ միջազգային գիտաժողովի նյութեր

Գիտաժողովների նյութեր
20. Ռ. Ծատուրյան 2010 Ամոթն ու հեղինակությունը ժամանակակից ամանորյա ուտեստում, Հայ ժողովրդական մշակույթ XV, Ավանդույթն ու նորույթը հայկական մշակությում գիտաժողովի նյութեր 
21. Цатурян Р.  Символика армянской традиционной праздничной пищи. Археология, этнография, фольклористика Кавказа», сборник кратких содержаний докладов, отв. ред. Гамбашидзе Г.,   Тбилиси, изд-во « Меридиани, 2011. с. 574-776, ISSN 2233-3371
22. Ռ. Ծատուրյան 2010 Հայոց ավանդական տոները. Կրոնական և ժամանակակից զարգացման միտումները, Կրոնական մարտահրավերները և Հայաստանը 21-րդ դարում գիտաժողովի նյութեր
23. Ռ. Ծատուրյան 2010 Շիրակի տոնական ուտեստը, Շիրակի պատմական և մշակութային ժառանգությունը 8-րդ միջազգային գիտաժողովի նյութեր
24. Ռ. Ծատուրյան 2009 Խոզի միսը Տավուշի հայերի ինքնության համատեքստում, Տավուշի նյութական և հոգևոր մշակույթ, հոդվածների ժողովածու 
25. Ռ. Ծատուրյան, Ս. Մկրտչյան 2009 Իրանահայ երիտասարդություն. Ակնկալիքներ և սպասելիքներ Հայաստանում, 1946-48թթ. Հայրենադարձությունը և դրա հետևանքները, հայերնադարձության խնդիրներն այսօր՛՛ համահայկական գիտաժողով, հոդվածների ժողովածու
26. Ռ. Ծատուրյան 2007 Ուտեստ և էթնիկություն .իրանահայերը Հայաստանում, Հայ ազգագրության և հնագիտության խնդիրներ -3

Էլ․ փոստ: 
ruzannatsaturyan@iae.am